Sosyal Medya

Dünya

ABD’de Camilere Gönderilen Tehdit Mektupları Artıyor!

California’da bazı camilere gönderilen aynı içerikli tehdit mektubunun, Georgia ve Florida’daki bazı camilere de gönderilmesi, olayın ülke geneline yayılan yeni bir “nefret suçu” olma ihtimalini gündeme getiriyor.



ABD’nin batısında yer alan California eyaletinin ardından, güneyde yer alan Georgia ve Florida eyaletleri de el yazısıyla yazılıp fotokopi ile çoÄŸaltılan ve camilere gönderilen tehdit mektuplarını konuÅŸuyor.

AA’da yer alan habere göre, olayla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatan polis, söz konusu tehdit mektuplarının ilk olarak California eyaletinin Los Angeles kentine baÄŸlı Santa Clarita bölgesinden gönderildiÄŸini ve hepsinin aynı içeriÄŸe ve imzaya sahip olduÄŸunu belirtti.

Müslümanlara Hakaret Mektubu

Öncelikle Los Angeles bölgesindeki birçok camiye gönderilen ve müslümanlara hakaret içeren ifadeler bulunan mektubun, “Çok yaÅŸa BaÅŸkan Trump, Tanrı ABD’yi korusun” sözleriyle bittiÄŸi ve “Daha iyi bir yol adına Amerikalılar” imzasını taşıdığı belirtildi.

Tehdit mektuplarının ardından yerel güvenlik güçlerine ve Federal SoruÅŸturma Bürosu’na (FBI) haber veren cami cemaati ve Amerikan-Ä°slâm Ä°liÅŸkileri Konseyi (CAIR) yetkilileri, mektupları gönderen kiÅŸi veya kiÅŸilerin bir ân önce yakalanmasını istedi.

Los Angeles Polisi: Suç Olmayabilir

Konuyla ilgili açıklama yapan Los Angeles Polis Müdür Yardımcısı Michael Downing, el yazısı ile yazılan bir mektubun “suç” olmayabileceÄŸini dile getirdi. CAIR Los Angeles yetkilisi Masih Fouladi ise olayın “açık bir tehdit” olduÄŸunu, müslümanların korkutulmak ve sindirilmek istendiÄŸini ve yetkili makamların tüm adımları atması gerektiÄŸine iÅŸaret etti.

Miami’de Türkiyelilerin de GittiÄŸi Camiye Gönderildi

Los Angeles polisi mektupları gönderen kiÅŸi veya kiÅŸileri ararken, aynı mektup önce Georgia eyaletindeki 6 camide ortaya çıktı; ardından Florida eyaletinde Türkiyelilerin yoÄŸun olarak gittiÄŸi Büyük Miami Ä°slâm Merkezi Camisi’ne gönderildi.

Ãœlkenin güneyinde yer alan ve Los Angeles’tan oldukça uzak bir yerdeki Miami kentinde de aynı tehdit mektubunun ortaya çıkması, olayın ülke geneline yayılma ihtimalini gündeme getirdi.

Güney Florida Müslüman Organizasyonlar Koalisyonu (COSMOS), konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada da mektupla ilgili polise ve yerel FBI yetkililerine şikâyetin iletildiği ve soruşturmanın yakından takip edileceği belirtildi.

Florida’da yaÅŸayan müslümanların önemli çatı kuruluÅŸlarından olan COSMOS ve ABD’deki en önemli müslüman hakları savunucusu kurumlardan CAIR, mektupları gönderen kiÅŸi veya kiÅŸilerin bir ân önce bulunması ve olayın açığa kavuÅŸturulması için tüm süreçleri takip edecekleri vurgusunu yaptı.

Güney Yoksulluk Hukuk Merkezi’nin geçen hafta açıkladığı verilere göre, 8 Kasım’daki baÅŸkanlık seçimlerinden sonraki bir hafta içerisinde ABD genelinde 700’den fazla Ä°slâmofobik ve ırkçı taciz veya göz korkutma olayı yaÅŸandığı kaydedilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.